subscribe - онтологија

абонира повеќе

абонираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Изврши, врши, има претплата.
Примери:
Минатата година абониравме две странски списанија.

запише повеќе

запишат
Вид збор: Глагол, свршен
Даде, се обврзе на прилог во пари, писмено се пријави за некаква порачка.
Албански: regjistroj
Примери:
Сите вработени во фирмата запишаа заем за патишта.

претплати повеќе

(се) претплатат
Вид збор: Глагол, свршен
Изврши претплата за нешто.
(се претплати) Стане претплатник.
Примери:
Се претплати на новото списание.