Наука - категорија

дарвинизам повеќе

(едн.) дарвинизмот
Вид збор: Именка, машки род
Учење на англискиот природонаучник Дарвин за развојот на растителниот и на животинскиот свет.
Англиски: darwinism
а - б - д - е - з - и - м - н - о - п - р - с - т - ф - х