Наука - категорија

историцизам повеќе

Види и: историзам (м.)
(едн.) историцизмот
Вид збор: Именка, машки род
историзам
Англиски: historism

истражувач повеќе

мн. истражувачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што врши истражувања.
Англиски: researcher Албански: hulumtues
Примери:
Истражувачите се убедени дека се блиску до важно откритие.
а - б - д - е - з - и - м - н - о - п - р - с - т - ф - х