Наука - категорија

тектоника повеќе

тектониката
Вид збор: Именка, женски род
Наука што се занимава со движењето и структурата на Земјината кора.
Англиски: tectonic

тектонски повеќе

тектонска
Вид збор: Придавка
Што се однесува на тектоника.
Англиски: tectonic
а - б - д - е - з - и - м - н - о - п - р - с - т - ф - х