Туризам - категорија

автокамп повеќе

мн. автокампови
Вид збор: Именка, машки род
Заграден простор за кампување во приколки, бунгалови и шатори.
Англиски: camping site
Примери:
Крај патот беше подигнат голем автокамп, во кој летуваа деца од целата земја.

автоприколка повеќе

мн. автоприколки
Вид збор: Именка, женски род
Импровизирана куќа на тркала што се прикачува на автомобил или се поставува во автокамп.
Англиски: camping wagon
а - б - в - г - е - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - у - ф - х - ч - ш