adjective - онтологија

адјектив повеќе

адјективот
Вид збор: Именка, машки род
придавка
Латински: adiectivum
Употреба: Граматика

придавка повеќе

мн. придавки
Вид збор: Именка, женски род
Збор со кој се означува својство на суштество, предмет или појава.
Албански: mbiemër
Употреба: Граматика