adverb - онтологија

адверб повеќе

мн. адверби
Вид збор: Именка, машки род
прилог
Латински: adverbium
Употреба: Граматика

прилог повеќе

мн. прилози
Вид збор: Именка, машки род
Неменлив збор што се додава кон глаголи, придавки и други прилози и служи за дополнување или поблиско определување на нивното значење.
Албански: ndajfolje
Употреба: Граматика
Примери:
начински прилог