augmentative - онтологија

аугментатив повеќе

мн. аугментативи
Вид збор: Именка, машки род
Збор со наставка која го означува како големо, зголемено тоа што го именува зборот во своето основно значење.
Употреба: Граматика
Примери:
куќа-куќиште