asterisk - онтологија

астериск повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Знакот * што се користи за обележување на зборови при фусноти.
Употреба: Граматика

ѕвездичка повеќе

мн. ѕвездички
Вид збор: Именка, женски род
Графички знак во печатарската техника што упатува на некаква забелешка под текстот или служи за разделување на некаква целина (поглавје, строфа).
Албански: yll
Употреба: Граматика