Географија - категорија

Њујорк повеќе

Вид збор: Име
Град и сојузна држава во САД.
Англиски: New York Албански: Nju Jork
Примери:
Седиштето на Обединетите нации во Њујорк.
а - б - в - г - д - е - ж - з - и - ј - к - л - љ - м - н - њ - о - п - р - с - т - у - ф - х - ц - ч - џ - ш