Граматика - категорија

ѕвездичка повеќе

мн. ѕвездички
Вид збор: Именка, женски род
Графички знак во печатарската техника што упатува на некаква забелешка под текстот или служи за разделување на некаква целина (поглавје, строфа).
Англиски: asterisk Албански: yll
а - б - в - г - д - е - ж - з - ѕ - и - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ф - х - ц - ч - ш